
Diétás mini kalács
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
10 kis sós kalácshoz
-
45 dkg (450 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
-
10 dkg (100 g) búzasikér
-
2 tk (10 g) só
-
25 g (fél kocka) friss élesztőVAGYegy zacskó (7 g) szárított élesztő
-
egy egész tojás (M-es)
-
50 g sütőmargarinVAGY50 g vaj
-
2,5 dl (250 g) víz
-
2 dl (kb 200 g) habtejszín (cukrozatlan)
-
6 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
-
kenéshez egy tojás (M-es)
10 kis édes kalácshoz
-
45 dkg (450 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
-
10 dkg (100 g) búzasikér
-
csipet só
-
25 g (fél kocka) friss élesztőVAGYegy zacskó (7 g) szárított élesztő
-
egy egész tojás (M-es)
-
50 g sütőmargarinVAGY50 g vaj
-
2,5 dl (250 g) víz
-
2 dl (200 g) habtejszín (cukrozatlan)
-
15 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
-
kenéshez egy tojás (M-es)

A recept
A lisztet és a sikért egy tálba rakjuk és belekeverjük a sót valamint az édesítőszert is. A közepében mélyedést csinálunk.
Ide morzsoljuk az élesztőt és erre öntjük a langyos tejszínes vizet.
Belerakjuk a tojást, valamint a hideg margarint (vajat) is darabokban.
Kidagasztott tésztát egy órát kelesztjük langyos helyen, ha letelt az egy óra, akkor deszkára borítjuk. 10 felé vesszük és gombócokká formázzuk őket.
15 percet hagyjuk kelni a gombócokat, majd kilapítjuk őket, felteketjük és így sodrunk belőle egy hosszú rudat.
Megfonjuk a kalácsokat.
Ha készen van, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással megkenjük a tetejét.
Kelni hagyjuk kb 30-45 percet. Minimum duplájára keljen.
Kelesztés közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen, úgy hogy egy rozsdamentes edénybe vizet teszünk be, hogy gőztér keletkezzen a sütőben.
Ismét lekenjük a tetejét tojással.
Forró sütőbe tolva kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha már szépen megpirultak jók is.

Jó étvágyat hozzá!
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



