
Diétás meggy pite
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A meggyet kimagozzuk és megszórjuk az édesítővel. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük. Ha nem engedett levet megnyomkodhatjuk a szemeket.
A leszűrt levét elkeverjük a zabpehelyliszttel és megízesítjük a fahéjjal valamint az édesítőszerrel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a lecsepegett meggyet és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Ebből 40 g-os darabokat egyenként kivajazott briós sütőformába nyomkodunk.
Ide megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.
180 °C-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul, ami kb. 1 óra.
Kihűlés után a formában hagyva tálaljuk.
Összesen 247 g CH, de mivel 10 db készül így, ha mindent felhasználunk a tésztából és a meggyből is, akkor kb. 25 g CH / db.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek desszert kategóriában



