Diétás meggy pite
Cukor- és finomlisztmentes

Diétás meggy pite

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Az egyik kedvenc gyümölcsöm a meggy. Sajnos csak én szeretem a családban így kénytelen voltam a meggy pite receptemet átalakítani és diétássá varázsolni. Nagyon finom porhanyós kívül és krémes belül. Próbáljátok ki

Hozzávalók

Töltelékhez

  • 1 kg meggy
  • 60 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • 40 g zabpehelyliszt
  • 1 csapott kk fahéj (őrölt)

Tésztához

  • 200 g (20 dkg) zabpehelyliszt
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 1 csipet
  • 15 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • 130 g vaj
  • 1 egész tojás (M-es)

A recept

A meggyet kimagozzuk és megszórjuk az édesítővel. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük. Ha nem engedett levet megnyomkodhatjuk a szemeket.

A leszűrt levét elkeverjük a zabpehelyliszttel és megízesítjük a fahéjjal valamint az édesítőszerrel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a lecsepegett meggyet és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Ebből 40 g-os darabokat egyenként kivajazott briós sütőformába nyomkodunk.

Ide megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.

 180 °C-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul, ami kb. 1 óra.

 Kihűlés után a formában hagyva tálaljuk.

Összesen 247 g CH, de mivel 10 db készül így, ha mindent felhasználunk a tésztából és a meggyből is, akkor kb. 25 g CH / db. 

TIPP: Ha nincs ilyen kis formánk, akkor egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.
TIPP: A gyümölcs miatt gyors felszívódású szénhidrátot is tartalmaz így reggelire és vacsorára nem ajánlom.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.