
Diétás lepénykenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A joghurtot és a vizet az olajjal elkeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sikért, a sót és a sütőport. Összekeverjük a tésztát. Nem árt neki, ha dagasztógéppel csináljuk, hiszen a lisztnek itt is meg kell magát szívni a folyadékokkal.
Egy nagyon jó kis ruganyos nem ragadós tésztát kell kapnunk. 6 felé osztjuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk lisztes pulton, amekkora a serpenyőnk.
Minimálisan olajozott teflonos serpenyőben sütjük kb. fele “lángon”. Én az indukciós lapomat 6-osra állítottam a 10es skálán. Úgy állítsátok, mintha palacsintát sütnétek.
Egyik oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már látjuk, hogy szépen megpúposodott. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes lenyomni, ahol felpúposodik.
Még forrón megkenhetjük vajjal vagy fokhagymás vajjal
Tunkolásra és szendvicsnek is alkalmas, de bármire jó, amire egy tortillát használnál!
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



