Diétás lepénykenyér
Cukor- és finomlisztmentes

Diétás lepénykenyér

Kelt tészta Kenyér
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Néhány napja mutattam egy lepénykenyér receptet. Ez egy nagyon egyszerű kenyér az a jó benne, hogy nem élesztős és 10 perc alatt elkészül úgy, hogy még a sütőt se kell bekapcsolnod. Tökéletes azokon az estéken, amikor rohanunk és nincs kenyerünk vagy nincs időnk kelt tésztát készíteni. Sokan érdeklődtek, hogy teljes kiőrlésű lisztből el lehet-e készíteni? Jelentem el! Isteni finom és puha diétás lepénykenyér receptet dolgoztam ki nektek! A joghurt gyorsnak számít, de ebédre hússal, nem számolós zöldséggel, zöldségkrémmel, sajttal és magvakkal így is több, mint tökéletes. Megkenhetitek fokhagymás vajjal melegen és mártogathatjátok zöldségkrémbe vagy tejfölbe.

Hozzávalók

6 darabhoz

  • 40 dkg (400 g) natúr joghurt
  • 70 ml víz
  • 1 tk napraforgóolaj
  • 1-2 tk (5-10 g)
  • 45 dkg (450 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 20 g búzasikér
  • 1 tk sütőpor

A recept

A joghurtot és a vizet az olajjal elkeverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sikért, a sót és a sütőport. Összekeverjük a tésztát. Nem árt neki, ha dagasztógéppel csináljuk, hiszen a lisztnek itt is meg kell magát szívni a folyadékokkal.

Egy nagyon jó kis ruganyos nem ragadós tésztát kell kapnunk. 6 felé osztjuk, majd mindegyiket akkorára nyújtjuk lisztes pulton, amekkora a serpenyőnk.

Minimálisan olajozott teflonos serpenyőben sütjük kb. fele “lángon”. Én az indukciós lapomat 6-osra állítottam a 10es skálán. Úgy állítsátok, mintha palacsintát sütnétek.

Egyik oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már látjuk, hogy szépen megpúposodott. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Érdemes lenyomni, ahol felpúposodik.

Még forrón megkenhetjük vajjal vagy fokhagymás vajjal 

Tunkolásra és szendvicsnek is alkalmas, de bármire jó, amire egy tortillát használnál!

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.