
Diétás legfinomabb sörkifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
25 dkg (250 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
-
50 g búzasikér
-
7 g só
-
20 g friss élesztőVAGYkb 6 g szárított élesztő
-
165 g víz
-
25 g napraforgóolaj
-
15 g tejföl (20%)
-
50 g tömlős sajtkrém
-
20 g habtejszín (cukrozatlan)
Egyéb
-
50 g vajVAGY50 g sütőmargarin
-
kenéshez tojás (M-es)
-
szóráshoz reszelt trappista sajt
-
szóráshoz magvak

A recept
A lisztet és a sikért összekevertjük, majd beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só is és a közepébe morzsoljuk az élesztőt.
Kézmelegre meglangyosítjuk a habtejszínnel öszekevert vizet, majd az élesztőre öntjük, ide beletesszük a tejfölt és a sajtkrémet, majd beleöntjük az olajat.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.
Egy órát hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor 2 egyenló darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.
Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 24 db csíkká. (kb olyanra, mint egy vastagabb gyufa)
Kerekre nyújtunk mindkettőt, amekkorára csak tudjuk. A köröket 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.
Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.
Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek aprósütemény kategóriában



