Diétás legfinomabb sörkifli
Cukor- és finomlisztmentes

Diétás legfinomabb sörkifli

Kelt tészta Sós Aprósütemény
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A legjobb receptjeim napról napra motoszkálnak a fejemben. Nem hagyom magam elcsábítani inkább megcsinálom diétásban. Így történt ez a legfinomabb sörkifli esetében is. Megkívántam így elkészítettem a diétás legfinomabb sörkifli-t magamnak. Azért is jó ez a recept, mert rengeteg zsradék van benne így még lassabbá válik a felszívódása. Ha nem szeretnél a sajtkrémmel vagy a kelesztéssel bajlódni, akkor kattints ide és süsd meg az express tk sörkifli receptet.

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg (250 g) teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 50 g búzasikér
  • 7 g
  • 20 g friss élesztő
    VAGY
    kb 6 g szárított élesztő
  • 165 g víz
  • 25 g napraforgóolaj
  • 15 g tejföl (20%)
  • 50 g tömlős sajtkrém
  • 20 g habtejszín (cukrozatlan)

Egyéb

  • 50 g vaj
    VAGY
    50 g sütőmargarin
  • kenéshez tojás (M-es)
  • szóráshoz reszelt trappista sajt
  • szóráshoz magvak

A recept

A lisztet és a sikért összekevertjük, majd beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só is és a közepébe morzsoljuk az élesztőt.

Kézmelegre meglangyosítjuk a habtejszínnel öszekevert vizet, majd az élesztőre öntjük, ide beletesszük a tejfölt és a sajtkrémet, majd beleöntjük az olajat.

Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.

Egy órát hagyjuk kelni a tésztát.

Ha megkelt, akkor 2 egyenló darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.

Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 24 db csíkká. (kb olyanra, mint egy vastagabb gyufa)

Kerekre nyújtunk mindkettőt, amekkorára csak tudjuk. A köröket 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.

TIPP: Ízlés szerint tölthetjük a vaj mellett sonkával, sajttal vagy kolbásszal. A vaj mindig legyen benne!

Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.

Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.  

A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.

Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.