
Diétás formakenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót és a búzasikért, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, beleöntjük a langyos vizet. Összekeverjük, majd belerakjuk a hideg vajat. Az egészet kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Egy kb. 30x10 cm-es püspökkenyérformát kivajazunk és belisztezünk vagy szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
3 db egyszerre befér ekkora sütőformából a sütőbe.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd azonnal a püspökkenyérformába nyomkodjuk. Így is kb. 30 percig kelesztjük. Megvárjuk, hogy kicsit felpúposodjon a tésztánk, de ne legyen nagyon púpos, mert akkor sütés közben összeesik. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra alsó-felső sütési módban, a gőzteret alkalmazva. Mielőtt a kenyeret a sütőbe tolnánk, lespricceljük vízzel a felületét, és kb. 30–35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, azonnal rácsra borítjuk és ismét adunk neki egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.

Én ezt a formát használom. Nagyon szeretem, mert nem kell bele sütőpapír és 3 db elfér belőle a sütőben egyszerre.
Kérlek vedd figyelembe, hogy ezek az értékek csupán becslések, amely az alapanyagok és a pontos mérések függvényében változhatnak. A megfelelő eredményhez mindig ajánlott ellenőrizni az alapanyagok pontos tápanyagtáblázatát és minden sütésnél pontos méréseket érdemes végezni.
100 g kenyér tartalmaz | ||
---|---|---|
Energia | 231 kcal | 968 kJ |
Zsír | 3 g | |
Szénhidrát | 32 g | |
Fehérje | 14 g |
receptek További receptek cukor- és finomlisztmentes kategóriában



receptek További receptek kenyér kategóriában



