Diétás csokis muffin
Cukor- és finomlisztmentes

Diétás csokis muffin

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
A kislányom szülinapjára hivatalosak voltak a szülők is. Tudtam, hogy legalább négyen leszünk, akik valamilyen diétát tartanak így készítettem egy diétás csokis muffin-t, ami tejmentes, gluténmentes és cukormentes ráadásul lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó lisztek vannak benne. Férjem nagy kritikusom azt mondta, hogy ahhoz képest zseniális. Szerencsésére mindenki odáig volt érte így megosztom veletek a receptet, hogy ti is elkészíthessétek.

Hozzávalók

Tésztához

  • 10 dkg (100 g) étcsokoládé
  • 12 dkg (120 g) sütőmargarin
  • 10 dkg (100 g) sárgabaracklekvár (cukormentes)
  • 3 db tojás (M-es)
  • 3,5 dkg (35 g) édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • 5 dkg (50 g) barnarizsliszt
  • 9 dkg (90 g) zabpehelyliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek holland kakaópor

Krémhez

  • 2 dl víz
  • 2 dkg (20 g) barnarizsliszt
  • 3 dkg (30 g) zabpehelyliszt
  • 12,5 dkg (125 g) sütőmargarin
  • 3 dkg (30 g) édesítőszer (negyedannyi típusú)

A recept

A muffinhoz a csokit összeolvasztjuk a margarinnal és kihűtjük, végül hozzáadjuk a lekvárt.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját pedig habosra keverjük az édesítővel.

Beleöntjük a csokoládéba a tojássárgáját, majd a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.

A masszát a forma papírral bélelt mélyedéseibe kanalazzuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba)

A krémhez a vizet és a liszteket összekeverjük, majd közepes "lángon" folyamatos robotgépes keverés mellett addig főzzük, amíg egy nyúlós krémet nem kapunk, majd félretesszük hűlni.

Az édesítőt kávédarálóval porrá őröljük, majd a margarinnal habosra keverjük.

Ha teljesen kihűlt a főzött krém, akkor összekeverjük a margarinnal.

Ajánlom, hogy a krémet habzsákba töltve berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen áthűlhessen és megdermedjen kicsit.

A kihűlt muffinok tetejére nyomjuk habzsákkal.

Kakaós krém:

 A főzött részbe kevert 100 g étcsoki és a margarinba kevert 25 g holland kakaópor teszi csokissá a krémet.

Citromos rózsaszín krém:

A vízbe kevert piros ételfesték és citromhéj plusz, ha szeretnétek ízlés szerint 100% tisztaságú élelmiszeripari fogyasztásra alkalmas illóolaj.

Aromás krém:

Ha nem taszít titeket az aromával való színezés és ízesítés, akkor a vízből vegyetek ki 2 evőkanálnyit és tegyetek bele egy 30 ml-es aromát. Ilyenkor az ízét és a színét is az aroma határozza meg.

Diétás csokis muffin

Belül

Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos Diéta – Kálci
diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.