Cukkini fasírt
Egészségtudatos

Cukkini fasírt

Főétel
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Mindig kihívás elé állít egy egy ebédre meghívott vendégem. Nemrég egy vegetáriánus vendégem volt, akinek többek között ezt a cukkini fasírtot készítettem. Mindenkinek ízlett nem csak neki. Ráadásul IR diéta kompatibilisre sikerült akaratlanul.

Hozzávalók

  • 300 g-os cukkini
  • 3 g (fél kiskanál - soknak tűnik, de nem kerül mind bele a fasírtba)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerinti feketebors (őrölt)
  • 1 pici fej (50 g) vöröshagyma
  • 1 db tojás (M-es)
  • 30 g trappista sajt
  • 50 g zabpehely

A recept

A cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Rászórjuk a sót és alaposan összekeverjük

30 percig hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk nagyon alaposan a levet belőle (így a só nagy része is távozik)

Így kb 150 g reszelt cukkinit kapunk

A hagymát közben üvegesre pirítjuk pici olajon

Minden hozzávalót összekeverünk és 30 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a maradék folyadékot.

A tenyerünkben formázható lágy tésztát kapunk

Közepes lángon teflonos serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.