Csupacsoki muffin
Hagyományos

Csupacsoki muffin

Desszert Muffin
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Vannak elfeledett receptjeim még a régi blogomon. Most jutott eszembe hogy van egy nagyon finom csupacsoki muffin receptem is. Gondoltam megsütöm a gyerekeknek és megosztom veletek. A receptet még középiskolásként próbáltam először és azonnal kedvenccé vált. Míg a sárgabarackos csokis muffinom egy piskóta jellegű muffint ad addig ez egy komolyabb "nehezebb" tésztát eredményez. Igazi tömény csokis élmény, mégsem túl édes.

Hozzávalók

Száraz alapanyagok

  • 40 dkg (400 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek (20 g) holland kakaópor
  • 20 dkg (200 g) kristálycukor

Nedves alapanyagok

  • 2 db tojás (M-es)
  • 2 dl tehéntej (2,8%)
  • 1 kis doboz (175 g) tejföl (20%)
  • 0,5 dl (50 g) napraforgóolaj
    VAGY
    50 g olvasztott vaj

Legvégén

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé

A recept

Összekeverjük külön a száraz és külön a folyékony hozzávalókat, majd a folyékonyba keverjük a szárazat. 

Belekeverjük az apróra vágott csokoládét. Az elkészült masszát muffin papírral kibélelt muffin sütő formába töltjük. 

180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. (tűpróbát végezzünk) 

Kihűlés után tálaljuk a csupacsoki muffin-t.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.