Csokoládés Zabpuding
Cukor- és finomlisztmentes

Csokoládés Zabpuding

Desszert
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egyik délután megkívántam a csokipudingot, de hamar rájöttem, hogy a teljesen keményítős változat még édesítőszerrel se lesz az igazi. Jobb lenne lassítani a felszívódáson. Kutakodásom eredménye az lett, hogy zabpehelylisztből kellene készíteni. Gyorsan fogtam is a Házi csokipuding receptemet és átalakítottam diétássá, így jött létre a csokoládés zabpuding.

Hozzávalók

20 g CH

  • 180 g víz
  • 70 g habtejszín (cukrozatlan)
  • 15 g csokoládé (cukormentes)
  • 5 g kukoricakeményítő
  • 10 g zabpehelyliszt
  • 15 g holland kakaópor
  • 5 g édesítőszer (negyedannyi típusú)
  • csipet

A recept

Egy lábasba kimérjük a vizet, és a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.

Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt a zabpehelylisztet és a kakaóport az édesítővel és a sóval.

A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.

Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a szépen besűrűsödik csokoládés zabpuding.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.