Csokitorta
Hagyományos

Csokitorta

Desszert Torta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ennek a tortának egy baja van az, hogy még sohsasem sikerült kimondottan szépre, mert nagyon pihepuha a piskóta és lágy a krém. Ettől függetlenül eddig mindenki, aki kóstolta egekig magasztalta szóval nagyon megéri kipróbálni. Ez a legfinomabb csokitorta a világon.

Hozzávalók

Krémhez

  • 4 dl tehéntej (2,8%)
  • 4 ek (100 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 180-200 g étcsokoládé
  • 25 dkg (250 g) sütőmargarin
  • 25 dkg (250 g) porcukor
  • 50 g holland kakaópor

Piskótához (18cm-es formába)

  • 4 tojás (M-es)
  • 20 dkg (200 g) kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 125 g búzafinomliszt (BL 55)
  • fél csomag (6 g) sütőpor
  • 1 ek (10 g) holland kakaópor

A recept

Legelőször a krém főzött részét készítjük el

A tejet a  liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.

Utána a piskótának állunk neki

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük, úgy hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem maradhat benne cukor kristály mert akkor az megolvad sütés közben és tönkreteszi a piskótát.

Belekeverjük a sütőporos, kakaós lisztet.

Ebbe a sárgájás keverékbe beleforgatjuk a fehérjét óvatosan.

A tepsi oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Az aljába szilikonos sütőpapírt rakunk.

Fele mennyiségű tésztát rakjuk a formába és kb. 30 perc alatt 180 °C-on megsütjük (tűpróba).

Ha kihűlt, akkor a másik adagot is kisütjük ugyan ilyen módon. Még jobb ha két egyforma méretű formába rakjuk és egyszerre sütjük ki.

A krém másik felét is elkészítjük.

A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém. Lehűtjük az egész krémet egyben! Ha langyos akkor kezelhetetlen, ha hideg akkor meg nem lehet kenni. Erre figyeljetek!

Összeállítjuk a süteményt

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd félbevágjuk és rákenünk a kihűlt krémből.

Piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta és krémmel borítjuk.

A csokitorta díszítésének csak a fantázia szab határt. Kókuszreszelék is jól mutat rajta és változatossá tehető bolti csokoládékkal is a kinézete.

Tortát összeállítás után érdemes újra lehűteni, hogy a krém teljesen megdermedjen.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.