
Csokitorta
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Krémhez
-
4 dl tehéntej (2,8%)
-
4 ek (100 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
180-200 g étcsokoládé
-
25 dkg (250 g) sütőmargarin
-
25 dkg (250 g) porcukor
-
50 g holland kakaópor
Piskótához (18cm-es formába)
-
4 tojás (M-es)
-
20 dkg (200 g) kristálycukor
-
1 dl víz
-
125 g búzafinomliszt (BL 55)
-
fél csomag (6 g) sütőpor
-
1 ek (10 g) holland kakaópor

A recept
Legelőször a krém főzött részét készítjük el
A tejet a liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.
Utána a piskótának állunk neki
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük, úgy hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem maradhat benne cukor kristály mert akkor az megolvad sütés közben és tönkreteszi a piskótát.
Belekeverjük a sütőporos, kakaós lisztet.
Ebbe a sárgájás keverékbe beleforgatjuk a fehérjét óvatosan.
A tepsi oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Az aljába szilikonos sütőpapírt rakunk.
Fele mennyiségű tésztát rakjuk a formába és kb. 30 perc alatt 180 °C-on megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt, akkor a másik adagot is kisütjük ugyan ilyen módon. Még jobb ha két egyforma méretű formába rakjuk és egyszerre sütjük ki.
A krém másik felét is elkészítjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém. Lehűtjük az egész krémet egyben! Ha langyos akkor kezelhetetlen, ha hideg akkor meg nem lehet kenni. Erre figyeljetek!
Összeállítjuk a süteményt
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd félbevágjuk és rákenünk a kihűlt krémből.
Piskóta, krém, piskóta, krém, piskóta és krémmel borítjuk.
A csokitorta díszítésének csak a fantázia szab határt. Kókuszreszelék is jól mutat rajta és változatossá tehető bolti csokoládékkal is a kinézete.
Tortát összeállítás után érdemes újra lehűteni, hogy a krém teljesen megdermedjen.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek torta kategóriában



