
Csokis cupcake muffin csokikrémmel
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
12 db csokis muffin-hoz
-
9-10 dkg (1 tábla) étcsokoládé
-
12 dkg (120 g) sütőmargarin
-
3 db tojás (M-es)
-
15 dkg (150 g) kristálycukor
-
3 ek (100 g) sárgabaracklekvár
-
12 dkg (120 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
1 tk sütőpor
-
1 ek holland kakaópor
12 db muffinra szükséges krémhez
-
2 dl tehéntej (2,8%)
-
2 ek (50 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
90-100 g étcsokoládé
-
125 g sütőmargarin
-
125 g porcukor
-
25 g holland kakaópor

A recept
Először elkészítjük a krémet.
Legelőször a krém főzött részét készítjük el
A tejet a liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.
A krém másik felét is elkészítjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém. Lehűtjük az egész krémet egyben! Ha langyos akkor kezelhetetlen, ha hideg akkor meg nem lehet kenni. Erre figyeljetek!
Amíg hűl a krém, addig elkészítjük a muffinokat.
A csokit összeolvasztjuk a margarinnal és kihűtjük, majd hozzáadjuk a lekvárt. A tojást habosra keverjük a cukorral (fehérre). Beleöntjük a hideg csokoládés keveréket és a kakaós-sütőporos lisztet is. Alaposan összekeverjük.
A formát muffinpapírral kibéleljük, majd a masszát a mélyedésekbe kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba)
Összeállítás:
A kihűlt krémet habzsákba töltve tetszőleges (lehetőleg nagyobb méretű) habkinyomóval egy habzsák segítségével a muffinokra nyomjuk.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek muffin kategóriában



