Csokis cupcake muffin csokikrémmel
Hagyományos

Csokis cupcake muffin csokikrémmel

Desszert Muffin
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Számos sütemény létezik a világon, de kevés olyan örömet okoz, mint egy tökéletesen elkészített csokoládés cupcake muffin, melyet csokoládékrémmel koronázunk meg a tetején. Ebben a receptben a csokoládé minden formájában jelen van: a tésztában és a krémben is, így biztosítva az igazi csokirajongók számára a tökéletes ízélményt.

Hozzávalók

12 db csokis muffin-hoz

  • 9-10 dkg (1 tábla) étcsokoládé
  • 12 dkg (120 g) sütőmargarin
  • 3 db tojás (M-es)
  • 15 dkg (150 g) kristálycukor
  • 3 ek (100 g) sárgabaracklekvár
  • 12 dkg (120 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek holland kakaópor

12 db muffinra szükséges krémhez

  • 2 dl tehéntej (2,8%)
  • 2 ek (50 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 90-100 g étcsokoládé
  • 125 g sütőmargarin
  • 125 g porcukor
  • 25 g holland kakaópor

A recept

Először elkészítjük a krémet.

Legelőször a krém főzött részét készítjük el

A tejet a  liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.

A krém másik felét is elkészítjük.

A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém. Lehűtjük az egész krémet egyben! Ha langyos akkor kezelhetetlen, ha hideg akkor meg nem lehet kenni. Erre figyeljetek!

 

Amíg hűl a krém, addig elkészítjük a muffinokat.

A csokit összeolvasztjuk a margarinnal és kihűtjük, majd hozzáadjuk a lekvárt. A tojást habosra keverjük a cukorral (fehérre). Beleöntjük a hideg csokoládés keveréket és a kakaós-sütőporos lisztet is. Alaposan összekeverjük.

A formát muffinpapírral kibéleljük, majd a masszát a mélyedésekbe kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba)

Összeállítás:

A kihűlt krémet habzsákba töltve tetszőleges (lehetőleg nagyobb méretű) habkinyomóval egy habzsák segítségével a muffinokra nyomjuk.


hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.