
Csíkos kifli
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
Langyos "tejben" az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Ha kész, akkor elfelezzük a tésztát.
A kakaót annyi vízzel elkeverjük (nem kell sok hozzá), hogy krémes állagú legyen, ezt hozzátesszük az egyik fél tésztához és alaposan beledolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük őket.

Megkelt tészták
Ha megkelt 3-3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán előbb egy fehér, majd egy kakaós tésztából kb. 28-30 cm átmérőjű kört nyújtunk. A fehérre tesszük a kakaóst, és egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.

Egymásra helyezzük a két lapot

8 egyforma cikkre vágjuk
A külső szélesebbik felétől kezdve feltekerjük őket.
Egy tojást villával felverünk és megkenjük a kifliket.

Sütés előtt
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ismét letakarjuk és még 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek készre.

Jó étvágyat hozzá!
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



