Csavart pizza
Hagyományos

Csavart pizza

Kelt tészta Sós Pizza
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Nagyon könnyű dolgom van, ha inspirációt keresek új receptekhez, mert van sok ikres anyuka ismerősöm, akik szuper dolgokat sütnek, főznek. Így jött ez a szuper pizza recept is velem szembe. Mivel a gyerekek is nagy pizza imádók, így kidolgoztam a saját csavart pizza variációmat. Nagyon nagy sikert aratott, mert belül puha, kívül ropogós és nagyon finom. A megvalósításban a csavart kalács és a virslis csónak receptemet hívtam segítségül, hogy létrejöjjön ezt a különleges pizza recept. Íze számomra nagyon hasonlít a pizzás csigához.

Hozzávalók

Tésztához (2 db csavart pizza)

  • 40 dkg (400 g) búzafinomliszt (BL 55)
  • 2 tk (10 g)
  • 2,5 dl tehéntej (2,8%)
  • 2 dkg (20 g) friss élesztő
    VAGY
    1 csomag (7 g) szárított élesztő
  • 1 tk (5 g) kristálycukor
  • 20 g napraforgóolaj

Töltelékhez

  • kb 200 g trappista sajt
  • kb 100 g gépsonka
    VAGY
    kb 100 g bacon
  • 70 g (kis konzerv) sűrített paradicsom
  • 2 tk (10 g) kristálycukor
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 ek víz
  • 1 tk (5 g)
  • kevés feketebors (őrölt)

A recept

A lisztet egy tálba mérjük belekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk 2 percet, hogy beinduljon az élesztő, majd belemérjük az olajat.
Kidagasztjuk a tésztát, hogy ne ragadjon az edény falához. Ha homogén a tészta 45 percen át kelesztjük.
Ha megkelt két részre osztjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra, amilyen vékonyra csak bírjuk.
A paradicsomsűrítményt egy kis tálkába kanalazzuk át, a konzervdobozt pici vízzel öblítjük, amit hozzáöntünk a sűrítményhez, hogy kicsit hígabb legyen. Beleteszünk ízlés szerint sót és borsot valamint a zöldfűszereket.
Megkenjük a tésztát a fele mennyiségű paradicsomszósszal, majd megszórjuk 50 g kockára vágott sonkával vagy baconnel és 100 g apróra reszelt sajttal.
Feltekerjük a tésztát a hosszabb oldalánál fogva. Ha megvagyunk egy vágódeszkára fektetjük a rudat és hosszában kettévágjuk úgy hogy az egyik vége egyben maradjon.
A két oldalt összetekerjük, majd a végét összecsípjük. A másik adag tésztával is pont így járunk el. Lásd a VIDEÓN
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük 30 percig. Időközben előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen 180 fokra.
Ha letelt a kelesztés a forró sütőbe rakjuk és kb 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Csavart pizza

Csavart pizza sütés előtt

Csavart pizza

Csavart pizza szeletelve

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.