
Csavart kenyérlángos
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Tésztához
-
40 dkg (400 g) búzafinomliszt (BL 55)
-
2 tk (10 g) só
-
2,5 dl tehéntej (2,8%)
-
2 dkg (20 g) friss élesztőVAGY6 g szárított élesztő
-
1 tk (5 g) kristálycukor
-
20 g napraforgóolaj
Töltelékhez
-
kb 200 g trappista sajt
-
kb 200 g bacon
-
kb 100 g vöröshagyma
-
80 g tejföl (20%)
-
1 tk (5 g) só
-
kevés feketebors (őrölt)

A recept
A lisztet egy tálba mérjük beekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk 2 percet, hogy beinduljon az élesztő, majd belemérjük az olajat.
Kidagasztjuk a tésztát, hogy ne ragadjon az edény falához. Ha homogén a tészta 45 percen át kelesztjük.
Ha megkelt két részre osztjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra, amilyen vékonyra csak bírjuk.
A tejfölt egy kis tálkába kanalazzuk át. Beleteszünk ízlés szerint sót és borsot.
A kockázott bacont kisütjük egy serpenyőben. Ha kiolvadt a zsírja, akkor átrakjuk egy tálkába és a visszamaradt zsírban a felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd ezt is kiszedjük a zsírból.
Megkenjük a tésztát a szósszal, majd megszórjuk a baconnel a hagymával és a reszelt sajttal.
Feltekerjük a tésztát a hosszabb oldalánál fogva. Ha megvagyunk egy vágódeszkára fektetjük a rudat és hosszában kettévágjuk úgy hogy az egyik vége egyben maradjon.
A két oldalt összetekerjük, majd a végét összecsípjük. A másik adag tésztával is pont így járunk el.
Berakok egy videót a formázásról, amin a csavart kalács szerepel, de a lényeg látszik rajta.
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük 30 percig. Időközben előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen 180 fokra.
Ha letelt a kelesztés a forró sütőbe rakjuk és szép pirosra sütjük. Szándékosan nem írok időt, mert nagyon lassan sül és a tejföl mennyiségétől függ, hogy mennyi idő alatt tud átsülni a csavart kenyérlángos.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek sós kategóriában



