
Császárzsemle
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

A recept
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a puha vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 12 db-ba vágjuk (kb 95 g/db)
Finoman megsodorjuk mindegyik darabot külön egy-egy kb 45 cm-es rúddá. Egy kis kört formázunk, laza csomót kötünk és rátekerjük a tésztát önmagára. A két végét össszecsípük és alul és kicsit megigazgatjuk.
Videón a formázás 11:20-tól látható
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a zsemléket.
Ha mind a tepsin van 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen.
Csak addig kelnek a zsemlék, amíg melegszik a sütő. Ez kb 15 perc.
A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsemlék felületét.
Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.
Vélemények
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek zsemle kategóriában



