Csalamádé - A titkos családi savanyúságunk
Hagyományos

Csalamádé - A titkos családi savanyúságunk

Köret Savanyúság
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Egy régi családi csalamádé receptet hoztam ma nektek. Nagyon egyszerű, de nagyon finom. Gyorsan elkészíthető akár egy ebéd mellé. Akik ott voltak a lakodalmunkban azok kóstolhatták. :)

Hozzávalók

  • 50 dkg (500 g) édeskáposzta
  • 20 dkg (200 g) uborka
  • 20 dkg (200 g) paprika
  • 10 dkg (100 g) vöröshagyma
  • 60 g kristálycukor
  • 30 g só
  • 40 g 20%-os ecet (20%)

A recept

A zöldségeket ízlés szerint összedaraboljuk, kockázzuk, csíkozzuk. Ez rátok van bízva.

Természetesen a mennyiségeket és a zöldségeket is variálhatjátok, de a teljes zöldség mennyiség mindig 1 kg legyen.

Erre szórjuk a cukrot, a sót és ráöntjük az ecetet. 

Addig hagyjuk állni , amíg a zöldségek által engedett lé fel nem oldja a kristálycukrot. 

Minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek. 

Tartósítószer hozzáadásával befőttes üvegben eltárolható a csalamádé.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.