Céklás lepénykenyér
Egészségtudatos Cukor- és finomlisztmentes

Céklás lepénykenyér

Kelt tészta Kenyér
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Most még magamat is megleptem ezzel a recepttel. Annyira jó lett elsőre, hogy el sem hiszem. Más recepteknél sok idő mire eltalálom az arányokat, de ez a céklás lepénykenyér most finom és puha lett elsőre is. Gyorsan megvan és bármivel tölthető. Gyakorlatilag tortillaként használható. Próbáljátok ki ígérem nem fogtok csalódni! Gyönyörű a színe is és nem érződik rajta a teljes kiőrlésű liszt íze így a gyerekek is szeretni fogják!

Hozzávalók

  • 10 dkg (100 g) reszelt cékla
  • kis kk só
  • 50 g víz
  • 150 g teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
  • 3 g friss élesztő VAGY 1 g szárított élesztő

A recept

A céklát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot.

Teszünk hozzá 150 g teljes kiőrlésű búzalisztet megsózzuk, összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és öntünk rá 50 g langyos vizet végül kidagasztjuk a tésztát és letakarva állni hagyjuk 30 percet.

Összegyúrjuk, majd 4 golyóra osztjuk. A golyókat lisztezett felületen kinyújtjuk sodrófával kb. kistányér méretűre.

Felmelegítünk egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és belerakjuk a lepényt. Minimálisan olajozzuk ki az edényt.

Oldalanként kb. egy perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már kicsit barna foltos lesz. Ekkor megfordítjuk egy lapáttal.

Tányérra rakjuk és egy másik tányérral letakarjuk, hogy ne tudjon kiszáradni.

Bármivel megtölthetjük, amivel csak szeretnénk. Napokig puha marad, de kétlem, hogy maradna belőle.

Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos diéta – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.