Céklás lepénykenyér
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
RegisztrációHozzávalók
- 10 dkg (100 g) reszelt cékla
- kis kk só
- 50 g víz
- 150 g teljes kiörlésű búzaliszt (BTKL)
- 3 g friss élesztő VAGY 1 g szárított élesztő
A recept
A céklát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Kimérünk belőle 100 g-ot.
Teszünk hozzá 150 g teljes kiőrlésű búzalisztet megsózzuk, összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és öntünk rá 50 g langyos vizet végül kidagasztjuk a tésztát és letakarva állni hagyjuk 30 percet.
Összegyúrjuk, majd 4 golyóra osztjuk. A golyókat lisztezett felületen kinyújtjuk sodrófával kb. kistányér méretűre.
Felmelegítünk egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és belerakjuk a lepényt. Minimálisan olajozzuk ki az edényt.
Oldalanként kb. egy perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már kicsit barna foltos lesz. Ekkor megfordítjuk egy lapáttal.
Tányérra rakjuk és egy másik tányérral letakarjuk, hogy ne tudjon kiszáradni.
Bármivel megtölthetjük, amivel csak szeretnénk. Napokig puha marad, de kétlem, hogy maradna belőle.
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos diéta – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével