Bolognai spagetti
Hagyományos

Bolognai spagetti

Főétel Tészta
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Bevallom őszintén sokáig a bolognai spagettit én is porból készítettem, mert azt hittem, hogy bonyolult lenne anélkül megcsinálni, de egy barátnőm felnyitotta a szememet és rájöttem, hogy nem bonyolultabb egy kicsit se, sőt talán még gyorsabb. Próbáljátok ki ti is bátran.

Hozzávalók

Bolognai mártáshoz

  • 1 kg sertéshús (darált)
  • 15 g só
  • kb 150-200 g vöröshagyma
  • 40 g napraforgóolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kevés feketebors (őrölt)
  • 1 kg paradicsompüré (passata)
  • 10 g só
  • 40 g kristálycukor
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított bazsalikom

Tálaláshoz

  • spagetti tészta (száraz)
  • ízlés szerint reszelt sajt

A recept

A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Ha már üveges a hagyma, akkor rárakjuk a darált húst, amit sózunk borsozunk.

Addig pirítjuk, amíg a hús egy kis pirult színt nem kap. 

Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük, sóval, cukorral, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel.

Addig főzzük a bolognai mártást, amíg a felesleges vizet el nem párologtatjuk róla.

A spagetti tésztát megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.

Tésztát halmozunk egy tányérra, majd arra rakjuk a szószt, végül meghintjük reszelt sajttal.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.