Bismarck fánk - a pudinggal töltött csoda
Hagyományos

Bismarck fánk - a pudinggal töltött csoda

Kelt tészta Édes
Belépés

Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.


Regisztráció

Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!

Regisztráció
Ez az a bizonyos pudinggal töltött csokimázas fánk, amit nem lehet úgy megenni, hogy a fejed búbjáig ne legyél csokis. Mindenképpen ki kell próbálnod a bismarck fánk-ot

Hozzávalók

Fánkhoz (6 db)

  • 250 g búzafinomliszt (BL 55)
  • 1 csipet
  • 25 g kristálycukor
  • 12 g friss élesztő
    VAGY
    4 g szárított élesztő
  • 1,5 dl tehéntej (2,8%)
  • 1 tojássárgája
  • 25 g vaj

Töltelékhez

  • 1 csomag csokoládé puding
    VAGY
    1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • 0,5 l tehéntej (2,8%)
  • 25 g vaj

Csokimázhoz

  • 100 g sütőmargarin
  • 100 g kristálycukor
  • 2 púpos ek (30 g) holland kakaópor
  • 2 ek (40 g) tehéntej (2,8%)

Sütéshez

  • bő forró napraforgóolaj

A recept

Először bedagasztjuk a fánk tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a pici sót. A közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.

Ráöntjük a langyos tejet. Ebbe rakjuk a puha vajat és ütjük bele a tojássárgáját.

Kidagasztjuk és 1 órát kelni hagyjuk.

Amíg kel a tészta elkészítjük a pudingot a zacskón leírtak szerint és még melegen belekeverünk egy pici vajat. Folyamatosan kevergetve hűtjük ki.

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra úgy, hogy egy kb. 10 cm széles téglalapot kapjunk. 6 db csíkot vágunk belőle egy éles késsel.

Félrerakjuk kelni a fánkokat letakarva 30 percig.

Közben megolvasztjuk a csokit egy pici olajjal. 

Bő forró olajban kisütjük a fánkokat kb. 200 fokon. Szinte pár másodperc alatt barnul az egyik oldaluk és már fordíthatjuk is meg.

TIPP: Kivettem az olajsütőmből a rácsot és 190 fokra tekerve egyenletes hőmérsékleten tudtam sütni a fánkokat

Kihűlés után két pici lyukat szúrunk rá késsel. Habzsákba töltjük a pudingot és a lyukba nyomjuk. 

Bismarck fánk - a pudinggal töltött csoda

Pudinggal töltve

Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.

Ha szép fényes a keverékünk, akkor levesszük a tűzről és a fánk tetejére öntünk egy kis mázat és elsimítjuk rajta.

hírlevél Kálci receptjei a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, és első kézből értesülhetsz a legújabb receptjeimről, sütési tippekről és a megjelenő könyvekről! Ne hagyd ki az exkluzív ajánlatokat és különleges inspirációkat, amelyek segítenek még több finomságot varázsolni a konyhádba.