
Bismarck fánk - a pudinggal töltött csoda
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció

Hozzávalók
Fánkhoz (6 db)
-
250 g búzafinomliszt (BL 55)
-
1 csipet só
-
25 g kristálycukor
-
12 g friss élesztőVAGY4 g szárított élesztő
-
1,5 dl tehéntej (2,8%)
-
1 tojássárgája
-
25 g vaj
Töltelékhez
-
1 csomag csokoládé pudingVAGY1 csomag vaníliaízű pudingpor
-
4 ek kristálycukor
-
0,5 l tehéntej (2,8%)
-
25 g vaj
Csokimázhoz
-
100 g sütőmargarin
-
100 g kristálycukor
-
2 púpos ek (30 g) holland kakaópor
-
2 ek (40 g) tehéntej (2,8%)
Sütéshez
-
bő forró napraforgóolaj

A recept
Először bedagasztjuk a fánk tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a pici sót. A közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.
Ráöntjük a langyos tejet. Ebbe rakjuk a puha vajat és ütjük bele a tojássárgáját.
Kidagasztjuk és 1 órát kelni hagyjuk.
Amíg kel a tészta elkészítjük a pudingot a zacskón leírtak szerint és még melegen belekeverünk egy pici vajat. Folyamatosan kevergetve hűtjük ki.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra úgy, hogy egy kb. 10 cm széles téglalapot kapjunk. 6 db csíkot vágunk belőle egy éles késsel.
Félrerakjuk kelni a fánkokat letakarva 30 percig.
Közben megolvasztjuk a csokit egy pici olajjal.
Bő forró olajban kisütjük a fánkokat kb. 200 fokon. Szinte pár másodperc alatt barnul az egyik oldaluk és már fordíthatjuk is meg.
Kihűlés után két pici lyukat szúrunk rá késsel. Habzsákba töltjük a pudingot és a lyukba nyomjuk.

Pudinggal töltve
Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
Ha szép fényes a keverékünk, akkor levesszük a tűzről és a fánk tetejére öntünk egy kis mázat és elsimítjuk rajta.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek Édes kategóriában



