
Ballagási pogácsa tarisznyába
Lépj be, vagy regisztrálj és mentsd el kedvenc receptjeidet gyűjteményeid közé.
Nézd meg a regisztrációval járó előnyöket!
Regisztráció


Galéria
1 képA recept
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 10-20 percet pihentetjük hűtőben.
Ne hagyjuk bent sokáig, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta, és nehezen nyújtható.
Kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
Legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a darabokat, majd a hűtőbe tesszük kb 10-20 percre, hogy a margarin visszadermedjen.
Ha "megkeményedett", akkor megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben sütjük 160 °C-on légkeverésen, vagy 180 °C-on alul felül sütésen, addig amíg szépen megpirul a sajt a ballagási pogácsa tetején.
Ha kihűlt, akkor egy kis darab folpackba csomagoljuk és úgy tesszük a tarisznyába.
receptek További receptek hagyományos kategóriában



receptek További receptek aprósütemény kategóriában



