Ismerj meg engem!
Rólam

Ismerj meg engem!

Sziasztok, üdvözöllek titeket az oldalamon!

Horváth-Boros Klára vagyok, de a legtöbben Kálciként ismerhettek. Ezt a becenevet, még a székely nagymamámtól kaptam, ami az évek alatt nagyon a szívemhez nőtt, sőt, rajtam is ragadt.  Sok mindent kaptam a nagymamámtól a becenevemen kívül, ilyen a főzés, és sütés iránt érzett szenvedélyem is.

Amikor a blogomat a saját receptjeim összegyűjtésének céljából elkezdtem írni, nem gondoltam, hogy egy ilyen hatalmas közösséget fog létrehozni az, amit a konyha melege tud nyújtani.

Hiszen nem véletlenül lett a mottóm az évek alatt, hogy “Sütni bárki tud, csak megfelelő recept kell hozzá” mert honlapom és könyveim megírásánál az lebegett a szemem előtt, hogy bebizonyítsam az olvasóknak, hogy ez tényleg ilyen egyszerű.


Okleveles vegyészként végeztem az egyetemen, majd gyógynövény kutató analitikusként tevékenykedtem éveken át, így ezt a tudásom használtam a receptek pontos és precíz megalkotásánál is.  

Hiszek a régi hagyományokban, és azokban az értékekben, amelyek egyre inkább vesznek el, ebben a száguldó világban, így szeretnék az a szomszédasszony lenni, aki segít ha szükséged van rá, egy jól bevált recepttel, vagy néhány hasznos tanáccsal.

Hiszem, a sütés és főzés összekapcsolja az embereket, minőségi időt teremt a családnak, barátoknak.

Háromgyermekes anyukaként rendszeresen közös program az ikerfiaimmal és a kislányommal is, hogy közösen készítjük el azokat a falatokat, amiket leginkább szeretnek.  

Szeretném bebizonyítani, hogy ez tényleg egy nagyon egyszerű dolog, és most már nem csak a receptek megalkotása, hanem az inspiráció nyújtás, oktatás az, ami leginkább motivál.  Így a legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd megérezni a finom ételek, a ropogós péksütemények illatát.  

Nálam nem csak bevált receptekre, hanem egy támogató közösségre is találsz, olyan emberekre, akikben egy valami biztosan közös a főzés és sütés iránt érzett szenvedélyük.


Légy bátor, és vágj bele te is! Én itt leszek a “szomszédban” és mindenben támogatlak majd!

linkek További információk rólam

Tudatos diéta - Facebook csoportom

Csoportunk célja, hogy támogassuk azokat, akik inzulinrezisztens vagy cukorbeteg diétát követnek, és tudatosan szeretnének odafigyelni az egészségükre. Egy segítőkész közösség vagyunk, ahol tapasztalatokat osztunk meg, recepteket ajánlunk, és kérdések esetén egy dietetikus is rendelkezésre áll, hogy szakértő tanácsokat nyújtson. Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél inspirációt, új ötleteket és megértő társakat találni a mindennapi diétádhoz!

Érdekel
Gyerünk a konyhába - Facebook csoportom

Ez a csoport egy támogató és inspiráló közösség, ahol bárki megoszthatja, mit sütött vagy főzött. Nálunk a kreativitásé és a pozitív hangulaté a főszerep! Célunk, hogy családias légkört teremtsünk, ezért kiemelten figyelünk arra, hogy a durva, káromkodó vagy becsmérlő hozzászólások ne kapjanak helyet. Csatlakozz hozzánk, oszd meg alkotásaidat, és meríts ötleteket mások konyhai sikereiből!

Érdekel
Duna TV - Családi kör

A Duna TV Családi kör műsorában vendégeskedtem 2023-ban Húsvét előtt, ahol locsolóváró falatnak sajtos aprósüteményt sütöttem. Nagyon izgalmas élmény volt, és a recept azóta is nagy kedvence Kautzky Armandnak!

Érdekel
Tv paprika magazin - Igazi piaci lángos sütés Kálcival 2024.05.26.

TV Paprika stúdiójában Igazi piaci lángost sütöttem! Amikor felhívtak, nem volt kérdés, hogy elvállalom a felkérést, hiszen mára elmondhatom, hogy a fél ország az én lángosomat süti otthon így ki más mutathatta volna be a fortélyokat! 🙂 Nem csak hagyományos, de teljes kiőrlésű lángosokat is készítettünk, és megmutattuk, hogy van élet a sajtos-tejfölös lángoson túl is!

Érdekel
Sokszínű vidék - Vasárnapi ebéd című műsorában "Anyakivan" Semjén Nórival kalácsot sütöttünk

A Sokszínű Vidék is írt rólam, ahol Semjén Nórival közösen sütöttünk egy húsvéti fonott kalácsot kemencében! 🥰 Nagyon jól szórakoztunk közben, igazi vidám hangulatú sütögetés volt. A cikkben mesélnek a kalácsomról, és kiemelik, hogy a receptjeimmel bárki könnyedén elkészítheti. Öröm látni, hogy ilyen sokan szeretik, amit csinálok! 😊

Érdekel
Anyastaféta Riport

Egy őszinte beszélgetés velem az Anyastafétában Néhány éve vendég voltam az Anyastaféta beszélgetéssorozatban, ahol az anyaság örömeiről, kihívásairól és a receptek mögötti mindennapjaimról meséltem. Ha kíváncsiak vagytok, akkor hallgassátok meg a MAMAMI riportját velem.

Érdekel
Hogyan váltam azzá, aki ma vagyok: Egy cikk a Vidék íze magazinban

Örömmel osztom meg, hogy megjelent velem egy cikk a Vidék íze receptújság szeptemberi számában. 🥰 Számomra ez különleges megtiszteltetés, hiszen a cikk bemutatja a munkámat, és négy receptem is helyet kapott benne – köztük a hagyományos lepénykenyér és lángos, valamint azok cukor- és finomlisztmentes változatai. Ez egy fontos mérföldkő az utamon, hiszen onnan indulva, ahol egykor elkezdtem, el sem tudtam volna képzelni, hogy egyszer itt fogok tartani. Az évek során rengeteg tanulás, kísérletezés és szenvedély vitt előre, hogy azzá váljak, aki ma vagyok. A cikk remekül tükrözi azt, amit a gasztronómia és a családom iránti szenvedélyem jelent, és bízom benne, hogy másokat is inspirál. Ide kattintva megtekinthető olvasható formátumban

Érdekel
A szegedi “Kálci receptjei” új könyve jelent meg: meghódította Magyarországot, rajonganak a könyvért

Írt rólam a Szeged365! A cikkben arról mesélnek, hogyan váltam a kelt tészták szakértőjévé, és hogy a könyveim miért ilyen népszerűek. Megemlítik, hogy az egyszerű, jól követhető receptjeimmel bárki magabiztosan süthet, és még a Szegedi Mars téri piacnál kiállított plakátomról is szó esett, amin a szlogenem áll: „Sütni bárki tud, csak a megfelelő recept kell hozzá”. A cikkben egy riport is készült velem, amit ide kattintva olvashattok.

Érdekel