Hentes tokány

hentes tokány

Egyik gyermekem mindig úgy jön haza az oviból, hogy milyen finomat ettek aznap és főzzek én is. Ilyenkor rendszerint próbálom az óvónéniktől kideríteni mi volt az ebéd. Nem volt ez másképp a múlt héten se, így kiderítettem, hogy hentes tokány volt, amire a fiam vágyik. gyorsan teljesítettem és mivel sosem főztem koráábban gyorsan leírom magamnak, meg természetesen nektek.

További főétel recepteket találsz itt: FŐÉTELEK

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell (lehet más hús is)
  • 1 közepes fej (kb. 100 g) vöröshagyma
  • 100 g szalonna
  • zsír
  • 1 kis doboz (kb 70 g) sűrített paradicsom
  • 100 g savanyú uborka
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
  • 1 gerezd fokhagyma

Recept:

Apró kockákra vágjuk a hagymát és a szalonnát, majd kevés zsíron megpirítjuk őket.

Erre dobjuk a csíkokra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk.

Addig pirítjuk, míg a hús teljesen kifehéredik, ekkor belekeverjük a paradicsomot és megszórjuk apróra vágott fokhagymával.

Így főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul a hús.

Legvégül adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát.

Tésztával tálaljuk a kész hentes tokány-t.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept