Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de számomra a krumplis és káposztás tészta nem is az igazi a bolti száraztésztából! Házi tészta teljesen más élménnyé varázsolja ezeket az ételeket.
Tészttából készült receptjeimet itt találjátok TÉSZTAÉTELEK
A titok nem is ebben rejlik, hanem a megmunkálásban.
Ha 4 adag tésztát szeretnénk készíteni, akkor 400 g lisztet halmozunk a deszkára.
A liszt halom közepébe mélyedést készítünk és beleütünk 4 tojást.
Először az ujjainkkal keverő mozdulatokkal egyre több lisztet beledolgozva kezdjük el meggyúrni a tésztát.
Ha összeállt akkor én berakom a dagasztógépbe, hogy ő dolgozzon helyettem, de kézzel is gyúrhatja akinek a keze bírja.
Akkor jó ha már homogén és ruganyos.
A kész tésztát kendővel letakarjuk (vagy zacskóba rakjuk) és hagyjuk állni hűtőben 1 órát.
Majd négy részre vágjuk és mindegyiket átgyúrjuk.
15 percet pihentetjük. Ismét átgyúrjuk, és pihentetjük.
Ha a pihentetés letelt, akkor kell kinyújtani.
Ne felejtsük el közben finoman lisztezni, hogy ne ragadjon.
Én kb 1 mm vastagra hagyom mert szeretjük ha bele lehet harapni!
Na felejtsük el közben finoman lisztezni, hogy ne ragadjon.
Ha készen van egy adag akkor kiterítjük valahova 15 percre hogy egy kicsit száradjon darabolás előtt.
Ekkor kell eldönteni, hogy mi legyen belőle.
Késsel téglalapokra vágva isteni Lasange lapot készíthetünk.
De nálunk általában 2x2cm-es négyzetekké alakul, hogy KRUMPLIS és/vagy KÁPOSZTÁS TÉSZTÁVÁ váljon.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept