Hajlamosak vagyunk elkényelmesedni és mindenből csak lekapni a polcról a por verziót. Nem tagadom én is ilyen vagyok sokmindenben, de egyre többször jövök rá, hogy teljesen felesleges pénzkidobás és sokkal finomabb is a házi a legtöbb esetben. Így volt ez a házi csokipuding esetében is. Úgy fedeztem fel, hogy nem volt otthon pudingpor, de a friss waffel szinte kiabált a puding után, így nem volt mit tenni elő kellett vennem a Tökéletes forrócsoki receptemet és egy kis extra keményítővel már készen is voltam a házi csokipudinggal.
Egy lábasba kimérjük a tejet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.
Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a cukorral és a sóval.
A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a csokipuding-ot
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha kíváncsi vagy a recept tápanyag értékeire, akkor kattints a SajátRecept oldalára.