Hamburger

A legjobb házi hamburger recept 

Sokan kérdeztétek már, hogyan készíthettek házilag ízletes hamburger zsemlét. Örömmel osztom meg veletek a saját, kipróbált receptemet, amely garantáltan elnyeri a tetszéseteket. Ebben a bevezetőben nemcsak a hamburger zsemle elkészítését mutatom be, hanem azt is, hogyan alakíthatjátok át egy teljes és ízletes ebéddé. Fedezzétek fel, hogyan készíthettek tökéletes hamburger zsemlét, amely tökéletesen illik mindenféle töltelékhez és feltéthez!

MINI SAJTBURGER receptem is elérhető a honlapon.

Hozzávalók:

Zsemlékhez: 9 db

  • 600 g búzafinomliszt (BL55)
  • 350 ml langyos tej (mérlegen is mérhetjük a 350 g-ot)
  • 50 g (4 evőkanál) olvasztott vaj
  • 25 g élesztő
  • 60 g (4 evőkanál) cukor
  • 10 g (2 teáskanál) só

Húspogácsához: 9 db 130 g-os pogácsa

  • 1 kg darált hús
  • 250 g hagyma
  • olaj
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • bors

Egyéb (ízlés szerint):

  • Dinsztelt hagyma
  • Sült szalonna
  • Sajt (sült sajt)
  • Ketchup
  • Mustár
  • Majonéz
  • Uborka
  • Saláta
  • Paradicsom
  • Kukorica
  • Marinált paprika
  • stb...stb....

Recept:

Először elkészítjük a zsemléket.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet, majd a vajat is.

Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd egy órát kelesztjük.

Ha megkelt 9 db-ra vágjuk (kb 120 g/db) és megformázzuk őket zsemlének.

TIPP: Kicsi gyerekek vannak a családban, akkor felezzük meg nekik ezt a tészta mennyiséget! Kb 60 g-os tésztából jó méretű bucik lesznek számukra.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket.

Kb. fél órát kelesztjük őket, de inkább azt figyeljük, hogy duplájukra keljenek meg.

Ha megkeltek lekenjük őket egy kis tejjel felvert egész tojással. És ha szeretnénk, akkor megszórjuk őket szezámmaggal.

Közben előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen 180 C fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába.

kb 15-20 perc alatt készre sütjük a zsemléket. ha már szép barna, akkor biztosan jó lesz.

Ez idő alatt előkészítjük a húst

A húst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a fokhagymát is belekeverjük apróra vágva vagy zúzva.

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Ez is megy a husiba, amikor kihűlt!

Kezünkkel kb 130 g-os pogácsákat formázunk belőle.

Egy teflonos serpenyőben vagy kontaktgrillen megsütjük.

Ízlés szerint összeállítjuk a hamburgereket.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.

Kálci receptjei Youtube