Már írtam többször, hogy dolgoztam az egyetem alatt a Balcsin több helyen, többek közt egy étteremben konyhalányként. Sose felejtem el, hogy a séf elmenet valahova pár percre, amikor bejött egy vendég és ham & eggs-et kért enni. Mondtuk, hogy várnia kell nagyon picit, mert nincs séf. Csak annyit kérdezett, hogy ehhez minek szakács, nem bírja a konyhalány megcsinálni? Hát szégyen vagy nem, de akkor nem tudtam megcsinálni, de megtanultam :)
Tökéletes hétvégi reggeli egy jó kis ropogós gyökérkenyér mellé.
Egy teflonos serpenyőt vékonyan kiolajozunk
Beleterítünk annyi sonkát, hogy mindenhol elfedje a serpenyőt
Beleütjük a tojásokat és megsózzuk
Egy rá illő fedővel lefedjük az edényt és alacsony lángon addig sütjük, míg a tojássárgáján lévő vékony fehérje réteg is kifehéredik. Ekkor még a sárgája kellemesen folyós marad.
Ha szerencsénk van egy tányérra tudjuk csúsztatni. Ha nem jön akkor óvatosan egy vékony lapos falapáttal alányúlunk és áthúzzuk
Ha szeretnénk, akkor reszelt sajttal megszórhatjuk még forrón a tetejét
Friss zöldségekkel és kenyérrel vagy péksüteménnyel tálaljuk a ham & eggs-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept