Ezt a fűszeres tarja receptet anyukámtól kaptam és nagy kedvenc lett a családban. Más seréshúsból elkészíthető. Nálunk a szárazabb húsok azok, amik jobban fogynak így én karajból készítem.
Egyéb főétel öteleteim itt: FŐÉTELEK
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk végül pirospaprikás lisztbe mártjuk. Kevés olajon kérget pirítunk rájuk.
A kész szeleteket egy kiolajozott tepsibe rakjuk.
Ha mindegyikkel készen vagyunk, akkor abba az edénybe, amiben a húsokat sütöttük beledobjuk a fokhagymát, majd belenyomjuk a pirosaranyat és az édes annát is. Egy kicsit összemelegítjük.
A mártással egyenletesen bekenjük a hús szeleteket.
Alulra kevés vizet öntünk, majd lefedjük a tepsit pl. alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb egy órát. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús.
Én a fűszeres karajt HAGYMÁS TEJSZÍNES TÖRTKRUMPLIval és MARINÁLT PAPRIKÁval tálalom általában.
Ha tetszett a fűszeres tarja recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept