Fűszeres tarja

Fűszeres tarja

Ezt a fűszeres tarja receptet anyukámtól kaptam és nagy kedvenc lett a családban. Más seréshúsból elkészíthető. Nálunk a szárazabb húsok azok, amik jobban fogynak így én karajból készítem.

Egyéb főétel öteleteim itt: FŐÉTELEK

Hozzávalók:

  • 10 szelet sertéshús (tarja, karaj, comb)
  • bors
  • 5 g pirospaprika
  • 50 g liszt
  • 100 g csemege pirosarany (lehet csípős is)
  • 100 g édes anna (vagy erős pista)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • víz

Recept:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk végül pirospaprikás lisztbe mártjuk. Kevés olajon kérget pirítunk rájuk.

A kész szeleteket egy kiolajozott tepsibe rakjuk.

Ha mindegyikkel készen vagyunk, akkor abba az edénybe, amiben a húsokat sütöttük beledobjuk a fokhagymát, majd belenyomjuk a pirosaranyat és az édes annát is. Egy kicsit összemelegítjük.

A mártással egyenletesen bekenjük a hús szeleteket.

Alulra kevés vizet öntünk, majd lefedjük a tepsit pl. alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb egy órát. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús.

Én a fűszeres karajt HAGYMÁS TEJSZÍNES TÖRTKRUMPLIval és MARINÁLT PAPRIKÁval tálalom általában.

Ha tetszett a fűszeres tarja recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept