A tökéletes krémes, sűrű forrócsoki receptje mindig is izgatott nagyon. Ma elkészítettem az én verziómat. Nem panaszkodott senki :)
Minden egyéb ÉDESSÉG receptem a linkre kattintva elérhető.
Egy lábasba kimérjük a tejet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.
Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a cukorral és a sóval.
A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és reszelt csokoládéval vagy cukorkával díszítjük a kész forrócsoki-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept