Őszintén bevallom nem volt tervben, hogy lesz egy ilyen receptem, de annyian kérték, hogy gondoltam megírom a forralt bor receptjét, amit az Adventi ablaknyitásra főztem. Próbáltátok már a csokilikőr receptemet? Nagyon sokan szeretik azt is. Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló.
Az összes hozzávalót egy fazékba rakjuk még hidegen. Felforraljuk a keveréket. Ekkor nem forraljuk tovább, hogy ne veszítsen az alkohol tartalmából. Hagyjuk állni, hogy kiázzanak az ízek a fűszerekből, majd fogyasztás előtt újra forraljuk. ekkor vegyük ki belőle a fűszereket, mert megkeseríthetik a forralt bort.
Tehetünk bele piros gyümölcsöket (fagyasztottat). Ha nem elég édes a keverék, akkor még kevés cukorral édesíthetjük a forralt bor-t, de természetesen a cukorból rakhatunk kevesebbet is.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept