Férjem családjában szokás a húslevesben főtt hús mellé fokhagyma mártást tálalni. Aki ismer tudja, hogy nem szeretem a zöldségeket édesen elkészíteni, inkább a fokhagymás ízvilág az, ami kedvemre való. Itt jött a csavar egyszer hosszú évekkel ezelőtt. Férjem nagymamája hozta a hús mellé a fokhagyma mártást. Nagy lendülettel szedtem belőle, hisz imádom. A kóstoláskor jött a meglepetés. Hiszen ez édes.... Pillanatra megállt bennem a szusz, de hamar rá kellett jönnöm, hogy tökéletesen kiegészíti a fokhagyma ízét a cukor. Azóta is így készítem és imádom. Próbáljátok ki ti is bátran ezt a fokhagyma mártás-t, nem fog csalódást okozni.
Ajánlom figyelmetekbe a SÓSKA MÁRTÁS receptemet, ami sokak meglepetésére viszont nem édes.
A liszet és az olajat halvány zsemleszínűre pirítjuk, majd beledobjuk az apróra vágott fokhagymát és tovább pirítjuk egy kis ideig. Felöntjük a vizes tejjel, majd cukorral és sóval ízesítjük. Alacsony lángon melegítjük, amíg be nem sűrűsödik a fokhagyma mártás.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept