Gyorsan kell valami kenyérféle sé szereted a sok finom ropogós héját? Akkor a focaccia a te recepted. Összekeveréstől a kisülésig 1 óra alatt megvan. Rendkívül ropogós kívül, belül pedig nagyon puha.
Egyéb KENYÉR receptek itt
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7133879417666850054?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7133594201397708294
A hozzávalókból nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk.
Nem kelesztjük, hanem azonnal olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel.
Alulra azért egy darab szilikonos sütőpípír se árt nehogy beleragadjon a tepsinkbe a tészta
TIPP: Simán szilikonos sütőpapíros tepsire is rányomkodhatjuk, de azért ne legyen túl vékony.
A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul.
TIPP: Megkenhetjük sütés előtt zúzott fokhagymás olivaolajjal.
Előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb. 20-30 percre. (amíg meg nem pirul)
Rácsra tesszük hűlni.
A focaccia alkalmas tunkolásra, de szendvicsnek is tökéletes csak vékonyabb, mint amit megszoktunk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept