Focaccia

focaccia 

Gyorsan kell valami kenyérféle sé szereted a sok finom ropogós héját? Akkor a focaccia a te recepted. Összekeveréstől a kisülésig 1 óra alatt megvan. Rendkívül ropogós kívül, belül pedig nagyon puha.

 

Egyéb KENYÉR receptek itt

 

https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7133879417666850054?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7133594201397708294

 

Hozzávalók:

 

  • 30 dkg (300 g) búzafinomliszt (BL55)
  • 10 dkg (100 g) rétesliszt (lehet ez is búzafinomliszt)
  • 1 ek (20 g) búzasikér (elhagyható)
  • 15 g friss élesztő
  • 2 ek (25 g) olívaolaj (lehet napraforgó olaj is)
  • 300 ml (300 g) langyos víz
  • 2 lapos teáskanál (10 g) só

 

Recept:

 

A hozzávalókból nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk.

 

Nem kelesztjük, hanem azonnal olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel. 

 

Alulra azért egy darab szilikonos sütőpípír se árt nehogy beleragadjon a tepsinkbe a tészta

  

TIPP: Simán szilikonos sütőpapíros tepsire is rányomkodhatjuk, de azért ne legyen túl vékony.

 

A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul. 

 

TIPP: Megkenhetjük sütés előtt zúzott fokhagymás olivaolajjal.

 

Előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb. 20-30 percre. (amíg meg nem pirul) 

 

Rácsra tesszük hűlni.

 

A focaccia alkalmas tunkolásra, de szendvicsnek is tökéletes csak vékonyabb, mint amit megszoktunk.

 psx_20190630_191435.jpg 

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: