Félbarna szendvics vekni

Örömmel mutatom be legújabb, egészségbarát változatát a klasszikus szendvics vekninek! Az előző, nagy sikerű fehérlisztes és teljeskiőrlésű lisztes verziók után, mostantól a tudatos étkezés híveinek is kínálok egy új, ízletes opciót. Ez egy ropogós mini kenyér, ami a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében készült. A félbarna szendvics vekni nemcsak hogy finom, hanem tápláló is, így ideális választás mindennapi étkezéseinkhez. Készítsünk egészséges szendvicseket és élvezzük az egészséges életmód ízeit ezzel az új alternatívával!

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 65 dkg (650 g) MEGMENTŐ MBL-120 búzaliszt
  • 3 tk. (15 g) só
  • 1 tk. méz
  • 2,5 dkg (fél kocka) élesztő
  • 2,2 dl (220 g) tej
  • 2,2 dl (220 g) víz
  • 50 g hideg vaj

Recept:

A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizes mézzel édesített tejet. Megvárjuk hogy felfusson az élesztő.  Az egészet összegyúrjuk, majd belerakjuk a hideg vajat. Kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Dagasztás után 40 percet kelesztjük és 6-10 db-ba vágjuk (kb. 120- 200 g/db). Megformázzuk őket úgy mint a fehér kenyeret egy pici veknivé.

Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a „zsemléket”, majd kb. 30 percig hagyjuk őket kelni. Közben 210 oC-ra előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen, gőztér alkalmazásával. Mielőtt a sütőbe tolnánk a tepsit, lespricceljük vízzel a zsemlék felületét. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük, adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyen hagyjuk kihűlni.

Félbe vágva salátával, kedvenc zöldségekkel, mustárral, ketchuppal vagy majonézzel ízesítve egy finom szelet prágai típusú rántott csirkemellel (katt ide) laktató és nagyon finom szendvicset varázsolhatunk az asztalra.

Értékelések

5
oral metformin 1000mg - losartan 50mg for sale acarbose 25mg for sale
5
cheap prandin 2mg - order jardiance 25mg generic purchase jardiance without prescription
Értékelés: