Ezek a csodás túrós karikák nemcsak rendkívül ízletesek, de elkészítésük is rendkívül egyszerű. Ahogy azt már tapasztalhattad, én mindig az egyszerűségre és könnyű elkészíthetőségre törekszem a receptjeimben. A fánk sem kivétel a szabály alól. Az egyik kedvencem a sütőporos Farsangi túrófánk, mely magától forog az olajban. Most pedig megosztom veletek anyósom különleges Farsangi túrófánk karika receptjét, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy pillanatok alatt elkészül, és a vékony kis fánkok biztosítják, hogy tökéletesen átsüljenek. Garantáltan mindenki imádni fogja! Busójáráskor anyósom minden évben elkészíti, hogy a fiúk a szarvukra vagy a favellájukra tudják húzni és onnan napközben tudják falatozni.
Többi fánk receptem IDE kattintva elérhető
Hozzávalók:
Recept:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a túrót és a porcukrot is belekeverjük. A keverék közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojást, majd alaposan összekeverjük, kidagasztjuk.
Egy órát kelni hagyjuk, mindenképpen meleg helyen, mivel az alapanyagok, hidegek így nehezebben kelhet a tészta. Ha megkelt, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle egy 6 cm-es szaggatóval, majd ezeknek a közepét kiszúrjuk egy 3 centiméter átmérőjű szaggatóval. Hagyjuk őket kelni, amíg melegszik az olaj.
A sütést forró olajban végezzük (190 oC). Annyi olaj legyen az edényben, hogy a fánkok lebegni tudjanak!
Forró olajba helyezve, egyszer megfordítva addig sütjük, amíg szép színt nem kapnak a fánkok minkét oldalunkon.
Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd ha lecsepegtek porcukorral szórva tálaljuk.