Farsangi túrófánk karika

Ezek a csodás túrós karikák nemcsak rendkívül ízletesek, de elkészítésük is rendkívül egyszerű. Ahogy azt már tapasztalhattad, én mindig az egyszerűségre és könnyű elkészíthetőségre törekszem a receptjeimben. A fánk sem kivétel a szabály alól. Az egyik kedvencem a sütőporos Farsangi túrófánk, mely magától forog az olajban. Most pedig megosztom veletek anyósom különleges Farsangi túrófánk karika receptjét, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy pillanatok alatt elkészül, és a vékony kis fánkok biztosítják, hogy tökéletesen átsüljenek. Garantáltan mindenki imádni fogja! Busójáráskor anyósom minden évben elkészíti, hogy a fiúk a szarvukra vagy a favellájukra tudják húzni és onnan napközben tudják falatozni.

Többi fánk receptem IDE kattintva elérhető

Hozzávalók:

  • 350 g (35 dkg) búzafinomliszt
  • 30 g (3 dkg) porcukor
  • 250 g (25 dkg) félzsíros túró (nem rögös és nem krémes)
  • 100 g (10 dkg) vaj
  • fél kocka (25 g) friss élesztő
  • 2 db M-es méretű tojás

 

  • olaj a sütéshez
  • 50 g porcukor és egy zacskó vaníliáscukor keveréke a szóráshoz

Recept:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a túrót és a porcukrot is belekeverjük. A keverék közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleütjük a tojást, majd alaposan összekeverjük, kidagasztjuk.

Egy órát kelni hagyjuk, mindenképpen meleg helyen, mivel az alapanyagok, hidegek így nehezebben kelhet a tészta. Ha megkelt, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle egy 6 cm-es szaggatóval, majd ezeknek a közepét kiszúrjuk egy 3 centiméter átmérőjű szaggatóval. Hagyjuk őket kelni, amíg melegszik az olaj.

A sütést forró olajban végezzük (190 oC). Annyi olaj legyen az edényben, hogy a fánkok lebegni tudjanak! 

Forró olajba helyezve, egyszer megfordítva addig sütjük, amíg szép színt nem kapnak a fánkok minkét oldalunkon.

Konyhai papírtörlőre szedjük őket, majd ha lecsepegtek porcukorral szórva tálaljuk.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

 

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: