Anyukámtól van ez az express sörkifli recept. 1-1,5 óra alatt elkészíthető, így váratlan vendégek érkezése esetén villámgyorsan megvan és garantálom, hogy mindenkit lenyűgözöl vele. Ráadásul a legfinomabb sörkorcsolya, amit kóstoltál. Sokféleképpen elkészíthető pl.: megtölthetjük kolbásszal és szórhatunk rá sajtot, de anélkül is nagyon finom.
Már diétás verzióban is elérhető a blogon Teljes kiőrlésű sörkifli néven találjátok
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só, közepébe morzsoljuk az élesztőt.
Egy edényben meglangyosítjuk a tejet, majd az élesztőre öntjük. Beleütjük a tojást és beletesszük a zsírt.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van. Természetesen ha nagyon ragad, akkor kell még hozzá tenni lisztet, de semmiképpen ne legyen kemény a tészta.
Nem kell keleszteni!!!!
Ha kidagasztottuk, akkor azonnal 4 részre osztjuk.
Kerekre nyújtunk minden darabot, amekkorára csak tudjuk.
A darabokat 12 felé vágjuk. Ízlés szerint töltjük sonkával, sajttal vagy kolbásszal. Feltekerjük kifli alakúra. Tepsire tesszük megkenjük tejjel a tetejét.
Megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal vagy csak őrölt köménnyel, de csupaszon is maradhat.
10-15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket. De ha nagyon sietünk ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.