Nincs annál jobb, mint amikor reggel friss pékárút raksz az asztalra ébredés után egy órán belül. A békebeli kiflit és a vajas kiflit már régóta megtaláljátok éjszakai kelesztésű verzióban az oldalon, most kidolgoztam nektek a legolcsóbb vizes kifli hűtős verzióját, hogy mindenki igényét kielégítsem. Így most már készíthettek éjszakai kelesztésű vizes kifli-t is.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos (kézmeleg) vizet. Hagyjuk felfutni, majd beleöntjük az olajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 8 vagy 10 db-ba vágjuk.
Mindegyikből kis gombócot gyúrunk és 10 percig hagyjuk pihenni őket.
Ha megvan megformázzuk őket kiflinek. LÁSD A VIDEÓN
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a kifliket.
Letakarjuk folpackkal vagy alufóliával. Éjszakára hűtőbe (4-8 fok) vagy hideg helyre tesszük a tepsit.
Reggel amikor felébredünk kirakjuk a tepsit szoba-hőmérsékletre és 30 percig kint hagyjuk, hogy melegedjen. (rajta marad a folpack)
210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen úgy, hogy a sütő aljába vizet helyezünk egy tálba, hogy gőz képződjön a sütőben.
Sütés előtt megspricceljük vízzel és megszórhatjuk sóval vagy köménymaggal.
Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük az éjszakai kelesztésű vizes kifli-ket.
Amikor kivesszük ismét lefújjuk vízzel a kifliket.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept