Mindig vannak olyan sütemények, amelyekbe csak tojássárgája kell így marad tojásfehérje. Ilyen pl. a sajtos stangli sütése. Ez esetben jól jöhet egy egyszerű és gyors recept, amihez felhasználjuk a maradékot. Ilyen a diós búrkifli bolti leveles tésztából.
További SÜTEMÉNY recepteket találsz a link alatt
A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiolvadni, majd kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Ha friss tésztával dolgozunk, akkor csak kiterítjük.
8-10 cm széles csíkokra vágjuk.
A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük. Belekeverjük a darált diót, a kekszet és a reszelt citromhéjat. Habzsákba töltjük.
A tészta csík közepére hosszában rányomjuk a krémet.
Egyik oldalát vékonyan bekenjük egész felvert tojással.
Henger alakban felcsavarjuk. Összenyomkodjuk az illesztésnél.
4 db-ra vágjuk őket. Ha szeretnénk patkó alakban meghajlítjuk, de én egyenesen hagyva is szeretem.
Szilkonos sütőpapírra rakjuk őket úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön.
Lekenjük felvert egész tojással, majd meghintjük durvára vágott dióval.
220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a diós búrkifli-t.
Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.
Ha kíváncsi vagy a recept tápanyag értékeire, akkor kattints a SajátRecept oldalára.