Diós banán bonbon

Egyéb sütemény receptjeim itt érhetőek el

Hozzávalók 12 db-hoz

 

  • Töltelék::
  • 80 g banán
  • 50 g csokoládé
  • Pici őrölt fahéj
  •  
  • Csokimáz:
  • 200 g csokoládé
  • 40 g dióbél

Recept:

A banánt egy villával összetörjük. A 30 g csokoládét mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Mindig 30 mp-re tegyük be és keverjük át, aztán újabb 30 mp és keverés egészen addig, amíg meg nem olvad a teljes mennyiség. Természetesen vízgőz fölött is csinálhatjuk. A banánt és az olvasztott csokit összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele őrölt fahéjat is és egy mélyebb bonbonformába töltjük bele. Ez a mennyiség a videón látható bonbonformámra van kidolgozva. A SÜSS VELEM webshopjában megvásárolható IDE kattintva! A formát berakjuk a fagyasztóba annyi időre, míg átfagynak a „falatok”. Amikor mindegyik megszilárdult, akkor megolvasztjuk a csokimázhoz szükséges csokit úgy, mint korábban, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Ebbe forgatjuk a fagyott banános csokit, majd egy sütőpapírra rakjuk a falatokat. Ahogy érintkezik az olvasztott csokoládé a fagyasztott banánnal úgy egyből meg is szilárdul. 
Érdemes várni vele fogyasztás előtt, hogy kiolvadjon a belső rész. Nagyon finom, kívül roppanós, belül puha banános bonbon a végeredmény. 
TIPP: A csokoládé lehet étcsokoldádé vagy csokoládé csepp is, de akár tejcsoki is. Hozzáadott cukormentesen is elkészíthető, sőt a csokoládé nyúl és mikulás figurák is felhasználhatók. Videó itt:

https://fb.watch/jZd99-ppxl/

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Értékelések

Jelenleg nincs leadott értékelés.
Értékelés: