TIPP: Ha nem akarunk tejet használni, akkor 30 g habtejszín (cukormentes) és 3,2 dl (320 g) víz kell a teljes tésztához. Ekkor nem kell a folyadék CH-t számolni
A lisztbe belekeverjük a sikért, a sót és az édesítőt. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, vizes tejet hagyjuk felfutni, majd összekeverjük a tésztát. Belerakjuk a hideg vajat a darabokban. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz. Ha úgy érezzük, akkor tegyünk bele még lisztet nyugodtan, mert a teljes kiőrlésű lisztek vízfelvétele nagyon eltérő lehet. Dagasztás után 40 percet kelesztjük, majd megformázzuk hosszúkás vekninek úgy, mint a fehérlisztes Zsúrkenyeret
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a diétás zsúrkenyeret és 30 percig kelesztjük. 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésen. A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent) Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsúrkenyér felületét. Kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük adunk neki egy kis vizes spriccelést. Rácsra tesszük hűlni. Egy 40 g-os szelet kb. 12 g CH-t tartalmaz.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept