A recepteskönyv fotózásakor sorra kerülnek elő a kedvenc receptjeim. Így volt ez most is a Virslis csónak fotózása közben megkívántam és gyorsan legyártottam a diétás verziót belőle. Így mostantól elérhető a diétás virslis csónak receptje is az oldalon.
Hozzávalók 5 db-hoz: 35 g CH/ db a tésztára nézve
Töltelékhez: Ezeknek a CH tartalmát mindenki adja hozzá
Recept:
Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót és az éedsítőt. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe.
A víz és a tejszín keverékét megmelegítjük olyan melegre, hogy jó érzés legyen az ujjunkat beledugni. Ha meleg nem jó ha hideg az sem, mert a meleg megöli az élesztőt, fázni meg nem szeret.
Ezt ráöntjük az élesztőre. 10 percet állni hagyjuk. Belerakjuk a margarint is.
Jól kidolgozott kelt tésztát készítünk, majd kb 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta 5 db kis darabra osztjuk (kb. 140 g)
Egyenként gombócot formázunk belőlük. Hagyjuk 10 percet kelni őket.
Virslinél kicsit nagyobb rudakat sodrunk a gombócokból. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit lenyomkodjuk. hogy laposak legyenek.
45 percig hagyjuk kelni őket.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul felül sütésen.
A már megkelt rudakat lekenjük felvert egész tojással. Középen hosszában bevágjuk. Ne legyen túl mély nehogy átvágjuk, de azért legyen annyira bevágva, hogy beleférjen a virsli.
A vágás mentén széthúzzuk óvatosan és beletesszük a vágásba a virslit.
Ízlés szerint nyomunk rá mustárt vagy ketchupot, esetleg szórunk rá sült hagymát.
Végül megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept