A tigriskenyér attól a máztól lesz tigris mintás, amit rákenünk. Belül pihe-puha, kívül ropogós. Eddig csak hagyományos verzióban létezett a recept, de mostantól elérhető a diétás tigris kenyér is. Biztos vagyok benne, hogy ha kipróbáljátok, azonnal kedvencetekké válik.
Tésztához:
Mázhoz:
Recept:
A lisztet és a búzasikért kimérjük, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt. Az olajat is beleöntjük.
Lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 40 percen át kelni hagyunk.
Ha letelt a kelesztés, akkor megformázzuk vekninek a tésztát és kikeverjük a mázat is.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk a kenyeret. A mázat alaposan átkeverjük és lekenjük a kenyeret egy szilikonos ecset segítségével. Az összes mázat kenjük rá, hogy mindenhol borítsa be a tésztát.
Szabad levegőn kelni hagyjuk kb. 40 percet a veknit. Ez azért fontos, mert a máz tud száradni és kelni rajta, amitől megreped már kelés közben a tészta felületén.
Előmelegítésnél a sütőt 180 oC-ra kapcsoljuk alsó-felső sütési módon gőzteret alkalmazva. Ha felmelegedett, akkor berakjuk a kenyeret és 30 perc alatt pirosra is sül a diétás tigris kenyerünk.
246 kcal, 5 g zsír, 32 g szénhidrát, 13 g fehérje / 100 g kenyér
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos diéta – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével