Ez a recept úgy jött létre, hogy láttam egy érdekes formázásokról szóló videót. Ott fehér lisztes édes dolgokat sütött a hölgy. Én egy sós diétás kelt tésztát készítettem és abból alkottam diétás sós vendégvárók-at. Remélem kedvet kaptok
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos vizet, megvárjuk míg felfut az élesztő, majd a tejszínt és a tojást is belerakjuk.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 45 percet kelesztjük.
Ha megkelt 8 db-ra vágjuk (kb. 18 g CH/db) és megformázzuk őket, aminek csak szeretnénk. Lásd a videóban.
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7135849756894514438?is_from_webapp=1u0026sender_device=pcu0026web_id=7133594201397708294","type":"video","providerNameSlug":"tiktok","responsive":true} -->
https://www.tiktok.com/@kalcirecept/video/7135849756894514438?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7133594201397708294
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, majd kb. fél órát kelesztjük.
Ha megkeltek lekenhetjük őket felvert egész tojással. És ha szeretnénk, akkor megszórjuk őket szezámmaggal vagy sajttal.
Közben előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütésen 180 C oC-ra, gőztér alkalmazásával.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük a péksütiket, ha már szép barna, akkor biztosan jó lesz.
Hidd el a kedvenceid lesznek ezek a diétás sós vendégvárók
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell
néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a
következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos Diéta – Kálci
diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével