A tepsi mérete: 34 x 20 x 6 cm
A szeletelt zabot leöblítjük, majd bő 1 liter, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt beleöntjük egy szűrőbe, majd folyóvíz alatt átmossuk és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Erre dobjuk a darálthúst, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha zsírszegényen készítjük, akkor válasszunk pulyka felsőcombot. Pirulásig sütjük, majd belekeverjük a főtt zabot és egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy hőálló tepsit kenjünk ki vajjal, majd szórjuk be zabpehely darával
A tejfölt (vagy zsírszegényen joghurtot) keverjük ki sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával, majd a felét kenjük a tepsi aljába. Erre ültessük a rózsáira szedett karfiolt
Terítsük el rajta a húsos keveréket, majd nyomkodjuk bele a maradék karfiolt
Az egészet fedjük be a maradék tejföllel
220 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept