Diétás meggy pite

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a meggy. Sajnos csak én szeretem a családban így kénytelen voltam a meggy pite receptemet átalakítani és diétássá varázsolni. Nagyon finom porhanyós kívül és krémes belül. Próbáljátok ki

Többi diétás süteményemet ide kattintva érheted el.

 

Hozzávalók: 10 db-hoz

 

Töltelék:

  • 1 kg meggy (122 g CH)
  • 60 g Dia-Wellness PaleOK 1:4 Cukorhelyettesítő
  • 40 g Avena GoFit zabpehelyliszt (52 g CH/100 g emiatt 21 g CH)
  • 1 csapott kávéskanál fahéj

 

Tészta:

  • 200 g Avena GoFit zabpehelyliszt (52 g CH/100 g emiatt 104 g CH)
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 g Dia-Wellness PaleOK 1:4 Cukorhelyettesítő
  • 130 g vaj
  • 1 egész tojás

 

Összesen 247 g CH, de mivel 10 db készül így, ha mindent felhasználunk a tésztából és a meggyből is, akkor kb. 25 g CH / db. 

TIPP: A gyümölcs miatt gyors felszívódású szénhidrátot is tartalmaz így reggelire és vacsorára nem ajánlom.

Recept:

A meggyet kimagozzuk és megszórjuk az édesítővel. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük. Ha nem engedett levet megnyomkodhatjuk a szemeket.

A leszűrt levét elkeverjük a zabpehelyliszttel és megízesítjük a fahéjjal valamint az édesítőszerrel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a lecsepegett meggyet és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Ebből 40 g-os darabokat egyenként kivajazott briós sütőformába nyomkodunk.

 

Ezt a sütőformát megrendelhetitek a SÜSS VELEM webáruházból IDE kattintva.

 

TIPP: Ha nincs ilyen kis formánk, akkor egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.

 

Ide megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.

 

180 oC-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul, ami kb. 1 óra.

 

Kihűlés után a formában hagyva tálaljuk.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept