Az egyik kedvenc gyümölcsöm a meggy. Sajnos csak én szeretem a családban így kénytelen voltam a meggy pite receptemet átalakítani és diétássá varázsolni. Nagyon finom porhanyós kívül és krémes belül. Próbáljátok ki
Többi diétás süteményemet ide kattintva érheted el.
Hozzávalók: 10 db-hoz
Töltelék:
Tészta:
Összesen 247 g CH, de mivel 10 db készül így, ha mindent felhasználunk a tésztából és a meggyből is, akkor kb. 25 g CH / db.
TIPP: A gyümölcs miatt gyors felszívódású szénhidrátot is tartalmaz így reggelire és vacsorára nem ajánlom.
Recept:
A meggyet kimagozzuk és megszórjuk az édesítővel. Többször megkeverjük, majd egy éjszakára (pár órára) hűtőbe tesszük. Ha elég levet engedett, akkor lecsöpögtetjük. Ha nem engedett levet megnyomkodhatjuk a szemeket.
A leszűrt levét elkeverjük a zabpehelyliszttel és megízesítjük a fahéjjal valamint az édesítőszerrel. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a lecsepegett meggyet és még egy picit főzzük állandóan kevergetve.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Ebből 40 g-os darabokat egyenként kivajazott briós sütőformába nyomkodunk.
Ezt a sütőformát megrendelhetitek a SÜSS VELEM webáruházból IDE kattintva.
TIPP: Ha nincs ilyen kis formánk, akkor egy kisebb tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral az oldalát pedig kikenjük margarinnal és beszórjuk liszttel. Két részre vesszük a tésztát, majd az egyik felét kerekre nyújtva a tortaforma aljába rakjuk.
Ide megy a meggyes töltelék, majd a maradék tésztát kinyújtva tetszés szerint kiszúrunk formákat és azzal borítjuk a meggy tetejét.
180 oC-on alul felül sütésen addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul, ami kb. 1 óra.
Kihűlés után a formában hagyva tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept