A legjobb receptjeim napról napra motoszkálnak a fejemben. Nem hagyom magam elcsábítani inkább megcsinálom diétásban. Így történt ez a legfinomabb sörkifli esetében is. Megkívántam így elkészítettem a diétás legfinomabb sörkifli-t magamnak. Azért is jó ez a recept, mert rengeteg zsradék van benne így még lassabbá válik a felszívódása.
Ha nem szeretnél a sajtkrémmel vagy a kelesztéssel bajlódni, akkor kattints ide és süsd meg az express tk sörkifli receptet.
153 g CH az én alapanyagaimmal, tehát kb 6,5 g CH/db
Tésztába:
Egyéb:
A lisztet és a sikért összekevertjük, majd beleöntjük egy keverőtálba, mehet hozzá a só is és a közepébe morzsoljuk az élesztőt.
Kézmelegre meglangyosítjuk a habtejszínnel öszekevert vizet, majd az élesztőre öntjük, ide beletesszük a tejfölt és a sajtkrémet, majd beleöntjük az olajat.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha, jól formázható tésztája van.
Egy órát hagyjuk kelni a tésztát.
Ha megkelt, akkor 2 egyenló darabra vágjuk és cipóvá formázzuk.
Addig hagyjuk kelni, amíg kb 50 g vajat feldarabolunk 24 db csíkká. (kb olyanra, mint egy vastagabb gyufa)
Kerekre nyújtunk mindkettőt, amekkorára csak tudjuk. A köröket 12 cikkre vágjuk. Mindegyik cikk vastagabb végére teszünk egy darab vajat.
TIPP: Ízlés szerint tölthetjük a vaj mellett sonkával, sajttal vagy kolbásszal. A vaj mindig legyen benne!
Feltekerjük kifli alakúra a körcikkeket.
Szilikonos sütőpípírral bélelt tepsire rakjuk őket. Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással. Megszórjuk a tetejét sajttal vagy magvakkal, de csupaszon is maradhat.
Kb. 15 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
A sütőt ezalatt alul felül sütésen 180 fokra előmelegítjük. Vagy légkeverésen 160 fokra.
Aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt a legfinomabb sörkifli-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept