Egy hétköznapi ebéd során salátázni indultunk a kollégákkal. Megláttam egy desszertet a pulton és a kollégákkal beszélgetni kezdtünk, hogy milyen jól néz ki, de kár hogy nem ehetek belőle, mert cukros, mire a pultos hölgy közölte, hogy cukormentes és zabpehelyből van. Mondtam akkor azonnal adjon egy szeletet. Finom volt, de rögtön tudtam, hogy lehetne még finomabb így megalkottam az én diétás gyümölcs pite receptemet.
A képen látható torta egy 26 cm-es tortaformában sült. Ha vastagabbra szeretnénk a tésztát, akkor tegyük kisebb formába.
A tojásokat az édesítőszerrel és a puha vajjal habosra keverjük robotgéppel.
A zabpelyhet, a liszttel és a sütőporral öszekeverjük és a tojásos keverékbe belekeverjük.
Innentől kezdve ránk van bízva az ízesítés. Dió helyett lehet mandula, citromhéj helyett vanília vagy fahéj. Gyümölcs is lehet friss, a mennyiségét csak a szénhidrát tartalom korlátozhatja.
A kidolgozott tésztába keverjük az előzőleg megpirított diót, a citromhéjat és a csokidarabokat.
Sütőpapírral bélelt tortaformába kenjük és a tetejét megszórjuk gyümölcsökkel, hogy mindenhova jusson.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Hűtsük ki, majd szeletelve tálaljuk cukormentes tejszínhabbal.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept