A tökéletes krémes, sűrű forrócsoki receptje mindig is izgatott nagyon. Aztán megalkottam a tökéletes forrócsokit, de sajnos én nagyon régen nem ettem. Egyik nap ázva, fázva jöttünk haza a gyerekekkel. Egyértelmű volt, hogy forrócsokival melegszünk fel, de most már én sem maradhattam ki. Imádom :)
Hozzávalók 1 bögréhez:
Recept:
Egy lábasba kimérjük a vizet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.
Míg a folyadék felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a lisztet és a kakaóport az édesítővel és a sóval.
A keveréket óvatosan a forró csokoládés folyadékhoz adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.
Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a liszt szépen besűríti a forró csokoládénkat.
Forrón bögrébe öntjük, cukormentes tejszínhabbal vagy HULALA cukormentes habalapanyaggal és reszelt csokoládéval díszítjük a kész diétás forrócsoki-t.
TIPP: Én most hozzáadott cukormentes MAYER fahéjas szilvaszörpöt öntöttem rá, hogy karácsonyibb legyen a hangulat
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Csatlakozz diétás csoportomhoz a következő linken Tudatos diéta – Kálci diétabarát receptjei, dietetikus közreműködésével