Amerikai palacsinta az, ami rendszeres vendég a konyhában, ezért gondoltam kikísérletezem a diétás változatát, ami gluténmentesre is sikerült véletlen :) Nekem nagyon tetszik a fehérliszteshez képest, hogy van egy fajta ropogóssága a rizsliszt miatt.
86 g CH a teljes mennyiség így 21,5 g CH/db (kb. 80 g nyers tésztát kell kisütni darabonként)
Száraz:
Nedves:
Folyékony hozzávalókat kikeverjük, majd belekeverjük száraz hozzávalókat is.
Néhány mozdulattal elegyítsük csak, majd kb 15-30 percig hűtőben pihentetjük, hogy a zabliszt felszívja a folyadék egy részét és kicsit besűrűsödjön. Ha nagyon sűrű lesz adjunk hozzá még vizet vagy tejszínt. Folyósnak kell lenni a tésztának.
Beleöntünk egy adagot (kb. 80 g) egy teflonos serpenyőbe és addig sütjük közepes hőfokon, amíg a felszálló buborékok a palacsintában már nem tűnnek el, hanem lyukat képeznek a tésztán. Kicsit tovább süthetjük, mint a sima fajtát, mert nincs cukor, ami karamellizálódjon így nem ég meg olyan könnyen.
Ekkor megfordítjuk egy lapáttal. Innentől kezdve már szinte pár pillanat és jó is. Az egész palacsinta megsütése kb. 2 percig tart.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept