Cukkini fasírt

Mindig kihívás elé állít egy egy ebédre meghívott vendégem. Nemrég egy vegetáriánus vendégem volt, akinek többek között ezt a cukkini fasírtot készítettem. Mindenkinek ízlett nem csak neki. Ráadásul IR diéta kompatibilisre sikerült akaratlanul. 

Egyéb Főétel receptjeimet ide kattintva érhetitek el.

Hozzávalók:

  • 300 g-os cukkini
  • fél kiskanál só (3 g) (soknak tűnik, de nem kerül mind bele a fasírtba)
  • 30 g apróra reszelt trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • pár szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 pici fej (50 g) vöröshagyma 
  • 1 db tojás
  • 50 g aprószemű zabpehely

Recept:

A cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Rászórjuk a sót és alaposan összekeverjük

30 percig hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk nagyon alaposan a levet belőle (így a só nagy része is távozik)

Így kb 150 g reszelt cukkinit kapunk

A hagymát közben üvegesre pirítjuk pici olajon

Minden hozzávalót összekeverünk és 30 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a maradék folyadékot.

A tenyerünkben formázható lágy tésztát kapunk

Közepes lángon teflonos serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept