Hoztam egy receptet a csokoládé imádók számára. Ez a csokoládés sütemény igazi ínyencség, hisz ez a főzött csokoládékrém sokkal finomabb, mint bármelyik habos vagy vajas csokis krém!
Tortának is elkészíthető. Ha érdekel egy olyan recept, ahol tortának készítem el nézd meg a TÚRÓ RUDI TORTA receptemet.
Legelőször a krém főzött részét készítjük el
A tejet a liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.
Utána a piskótának állunk neki
Szétválasztjuk a tojásokat.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük, úgy hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem maradhatbenne cukor kristály mert akkor az megolvad sütés közben és tönkreteszi a piskótát.
Belekeverjük a sütőporos, kakaós lisztet.
Ebbe a sárgájás keverékbe beleforgatjuk a fehérjét óvatosan.
A tepsi oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Az aljába szilikonos sütőpapírt rakunk.
Kb. 20 perc alatt 180 oC-on megsütjük (tűpróba).
A krém másik felét is elkészítjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém.
Összeállítjuk a süteményt
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd rákenjük a krémet.
Kedvünk szerinti méretű kockákra vágjuk.
Tejszínhabbal díszíthetjük a csokoládés sütemény-t.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept