Csirkemell paprikás

A csirkemell paprikás egy olyan hagyományos étel, mely nagyon ízletes. Ez a fogás alapvetően egy csirkemellből készült pörkölt, melyet tejföllel dúsítunk, így varázsolva belőle egy igazán krémes és ínycsiklandó ételt. A csirkemell paprikás nem csupán ízletes, de könnyen elkészíthető is, így ideális választás a rohanó hétköznapokra vagy akár a hétvégi ebédekre is. Amellett, hogy gazdag ízvilága van, friss tésztával tálalva, egy igazán laktató és kielégítő fogást kínál, mely mindenki számára garantáltan megfelelő választás. Teljeskiőrlésű tésztával vagy esetleg durumtésztával cukorbetegeknek is ideális. Készüljünk fel arra, hogy ezt a szaftos és csábító fogást a család és barátok egyaránt élvezettel fogják fogyasztani!

Hozzávalók:

Paprikáshoz:

  • 0,5 kg (500 g) csirkemellfilé
  • 200 g vöröshagyma
  • 30 g napraforgóolaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 10 g paprikakrém
  • 15 g ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors

Habaráshoz:

  • 2 dl tej
  • 50 g tejföl
  • 15 g búzafinomliszt vagy zabpehelyliszt

Tésztához:

  • 2,5 liter víz
  • 25 g só
  • 250 g tészta

Recept:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a „tűzről” és belerakjuk a pirospaprikát valamint a paprikakrémet. Ebbe a keverékbe megy a kockázott csirkemell. Ezt fűszerezzük ételízesítővel, sóval és borssal ízlés szerint.

Fedő alatt néha megkeverve sütjük addig, amíg a csirkemell meg nem puhul. Néha lehet hogy kell egy kis víz alá, hogy ne égjen le.

Közben a vizet felforraljuk a sóval. Ha felforrt belerakjuk a tésztát és puhulásig főzzük. Ha megfőtt leszűrjük.

Ha megpuhult a csirkemell, akkor elkeverjük a tejben a tejfölt és a lisztet, majd ezt öntjük a húshoz.

Kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

Ha a mártás besűrűsödött, akkor belekeverjük a főtt tésztát.

Tejföllel tálaljuk.